Belépés | Regisztráció

Általános Szerződési Feltételek

I. Általános tudnivalók, céginformáció
II. Vevőszolgálat
III. Regisztráció
IV. Böngészés, keresés
V. Megrendelés
VI. Szállítási és fizetési feltételek
VII. A vásárlástól való elállás joga
VIII. Garancia, szavatosság, jótállás
IX. Felelősség
X. Adatvédelem
XI. Egyéb
 
I. Általános tudnivalók
 
I.1. A jelen Általános Szerződési Feltétel hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a VFTS Bt. által üzemeltetett legterelo.hu webcímen található internetes áruházon keresztül történik.
 
I.2. A legterelo.hu internetes áruházban történő vásárlás kizárólag elektronikus úton lehetséges, a jelen Általános Szerződési Feltételekben meghatározott módon. Semmilyen egyéb, így telefonon, telefaxon, levélben, stb. megküldött rendelést nem áll módunkban elfogadni. A telefonon, vagy egyéb módon előzetesen egyeztetett rendeléseket az áruházon keresztül történt leadásukkal egyidőben fogadjuk el érvényesnek.
 
I.3. Szolgáltatásunkat minden jogképes természetes és jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet jogosult igénybe venni, amennyiben a sikeres regisztrációt elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.
 
I.4. Üzemeltetés, technikai vevőszolgálat:
 
VFTS Bt.
Cégjegyzékszám: 01-06-743715/3 Vezetve a Fővárosi Bíróság mint Cégbíróságnál.
Adószám: 21062719-2-42
Székhely: 1163 Budapest Fuvallat u 44.
Telefon: +36 1 4020229
E-mail: info@legterelo.hu
I.5. Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy a fenti ügyfélszolgálaton a termékek személyes átvétele is lehetséges nyitva-tartási időben, de minden esetben előzetes egyeztetés szükséges.
 
I.6. Engedélyek, tanúsítványok:
TEÁOR: 4791 Csomagküldő internetes kiskereskedelem
Statisztikai számjel: …...................................
 
II. Vevőszolgálat
 
A VFTS Bt.. a vásárlói igények kielégítésére telefonos és internetes vevőszolgálatot működtet, mely a következők szerint érhető el:
 
Telefonon: +36 1 4020229
E-mailben: info@legterelo.hu
 
Vevőszolgálatunk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:
-információk szolgáltatása az áruház működéséről, a forgalmazott termékekről
- megrendelések feldolgozása
- folyamatban lévő megrendelésekkel kapcsolatos problémák kezelése
- kiszállítással kapcsolatos egyeztetés és problémakezelés
- reklamációk kezelése
 
Regisztráció
 
A regisztráció menete: A fejlécben található „Belépés” menüpontra kattintva az „Új vásárló” panelt választva megkezdhető a regisztráció. A „Fiók létrehozása” oldalon meg kell adni a személyes adatokat, a szállítási címet és az Ön által választott jelszót, valamint választható, hogy kéri-e a hírlevél-szolgáltatást. A „Tovább” gombra kattintva az „Üdv a regisztrált felhasználók között” oldalra érkezik, mely a regisztráció sikeres befejezéséről tájékoztat. Ezzel egy időben a regisztrációkor megadott e-mail címre rendszerünk visszaigazoló levelet küld a sikeres regisztrációról. A megrendelésnek nem feltétele a regisztráció, de regisztrált látogatóként gyorsabban vásárolhat, lekérdezheti leadott megrendeléseinek státuszát, és nyomon követheti korábbi megrendeléseit.
 
Böngészés, keresési lehetőségek
 
A weboldalon keresni közvetlenül a menüsorban és a szabad-szavas keresőben is tud. A találati listában beállíthatja, hogy egy oldalon hány terméket jelenítsen meg, és tetszés szerint rendezheti a találatokat. Javasoljuk az ABC szerint növekvő rendezést. Ha a szabad-szavas keresőbe beírja pl. „Astra”, akkor az összes olyan termék megjelenik aminek a nevében szerepel az „Astra” szó. Tovább finomítható a keresés ha „Astra G”-t ír a keresőbe. A kereső csak pontosan egyező kifejezést talál meg. A beszállítóink által adott adatbázist dolgoztuk fel a terméknevek elnevezésekor. Az egyes beszállítók nem azonos módon nevezték el a termékeket, és bár igyekeztünk egységesíteni az autó típusokat, ez nem minden esetben sikerült a több ezer termék közül. Ha például az „A-6” kifejezés nem hoz eredményt, próbálja meg kötőjel nélkül, vagy egybeírva, illetve a termékek menüsorában megkeresni az Önt érdeklő terméket. A termékek adatlapjának alján a termékre jellemző címkéket is elhelyeztünk, ezekre kattintva az összes olyan terméket megjeleníti a találati lista, amelyekhez az adott címkét hozzárendeltük.
 
A termék adatlapon található „Raktáron” státusz azt jelenti, hogy a saját importú, vagy a hazai beszállítóktól vásárolt terméket a forgalmazó alapesetben raktáron tartja, de ennek ellenére előfordulhat ideiglenes készlethiány. A saját terméket igyekszünk polcon tartani, a beszállítóink termékeit általában másnapra tudjuk beszerezni. Ideiglenes készlethiány esetén a beszerzési határidő a terméktől függően változik. Erről e-mailben értesítjük.
 
 
 
V. A megrendelés
 
V.1. A vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat és a használatukkal járó veszélyekről szóló tájékoztatást a konkrét árucikk adatlapjáról (termékoldal) ismerheti meg. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért-tekintve, hogy az információk többsége a gyártóktól származik-felelősséget nem vállalunk, az adatok tájékoztató jellegűek.
 
V.2. A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az ÁFÁ-t is. Az árak a frissítése naponta többször, elektronikus úton történik. A rendszerhibából eredő téves árközlésért felelősséget nem vállalunk, ilyen probléma felmerülése esetén a javítást azonnal megkezdjük.
 
V.3. A legterelo.hu oldalain közzétett árak változtatásának jogát fenntartjuk azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép életbe. A módosítás a már megrendelt áruk vételárát nem befolyásolja.
 
V.4. A VFTS Bt. a már megrendelt áruk vételáránál is fenntartja a változtatás jogát, ha adatbeviteli hiba, illetve tévedés miatt a weboldalon megadott ár eltér az eladási árlistában foglaltaktól. Ha a vevő ebben az esetben gyakorolja az elállás jogát, akkor a kiszállításból eredő költségeket nem kell megtérítenie.
 
V.5. Vevő a megrendelés feladásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.
 
V.6. A megrendelésnek nem feltétele a regisztráció, de regisztrált látogatóként gyorsabban vásárolhat, lekérdezheti leadott megrendeléseinek státuszát, és nyomon követheti korábbi megrendeléseit.
 
Megrendelést csak akkor áll módunkban elfogadni, ha vevő a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. A hibás adatokból eredő téves teljesítésből eredő károkért az üzemeltetőt felelősség nem terheli.
 
V.7. A VFTS Bt. a Vevő vételi ajánlatának megérkezését követően köteles Vevő részére a vásárlást elektronikus úton visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Vevő részére nem érkezik meg, akkor a VFTS Bt. eladásra vonatkozó ajánlati kötöttsége, illetve a Vevő vásárlási kötelezettsége minden további feltétel nélkül megszűnik.
 
V.8. Megrendelés menete: A vásárlás regisztráció nélkül is megkezdhető. A regisztráció a vásárlás folyamatában is megtehető. A megvásárolni kívánt termék(ek) a termék adatlapján található „Kosárba” gombra kattintva jelölhető(k) ki. A fejlécben található „Kosár” menüpontra kattintva ellenőrizheti a vásárlásra kijelölt terméke(ke)t és azok árát, darabszámát, törölhet a listáról, illetve megváltoztathatja a megrendelni kívánt darabszámot. A „Pénztár” gombra kattintva A „Szállítási Feltételek” oldalra érkezik, ahol ellenőrizheti és módosíthatja a regisztrációkor megadott szállítási címet. Itt kell kiválasztani a szállítás módját is, valamint megjegyzést fűzhet a megrendeléséhez. A „Tovább” gombra kattintva a „Fizetési feltételek” oldalra érkezik, ahol a „Cím szerkesztése” gomb megnyomásával megadható a szállítási címtől eltérő számlázási cím (rendszerünk alapesetben a szállítási címet kezeli számlázási címként is, így ha a számlázási cím nem tér el a szállítási címtől, akkor azt nem kell külön kitölteni). Ezen az oldalon kell kiválasztani a fizetési módot, illetve tovább szerkeszthető a rendeléshez fűzött „Megjegyzés”. A „Tovább” gombra kattintva a „Megrendelés jóváhagyása” oldalra érkezik, ahol a megrendelés összes adata ellenőrizhető, szükség esetén a „Vissza” gomb használatával az előző oldalakon javítható. A megrendelés folyamatában választhatja ki az átvételi módot is. A „Megrendelés jóváhagyása” gombra kattintva befejezheti a megrendelést, rendszerünk fogadja az adatokat, és a regisztrációkor és/vagy rendeléskor megadott email címre automatikus visszaigazolást küld, mely tartalmazza a rendelés összes adatát. A visszaigazolás csak a rendelés megérkezését jelenti, az adatok tájékoztató jellegűek, az átmeneti készlethiányból, vagy rendszerhibából eredő esetleges teljesíthetetlenség jogát fenntartjuk, ilyen esetben tájékoztatást küldünk.
 
A beérkezett megrendeléseket a VFTS Bt. a lehető leghamarabb feldolgozza. A házhoz-szállítással kért termékeket a raktárkészlettől függően azonnal kiszámlázza. Személyes átvétel esetén, a termék átvehetőségéről e-mailben vagy telefonon értesítjük. Felhívjuk a figyelmét, hogy a személyes átvétellel megrendelt terméket, a rendelés beérkezése után maximum 24 óráig tudjuk lefoglalni a raktárkészlettől függően.
 
VI. Szállítási és fizetési feltételek
 
A vásárló a megrendeléskor az alábbi lehetőségek közül választhat:
 
Személyes átvétel (előzetes egyeztetés után az ügyfélszolgálat címén)
 
Házhozszállítás
 
VI.1. Az rendelések kiszállítását a VFTS Bt. saját eszközökkel, illetve megbízott partnerein keresztül intézi.

A szállítási díjat a Vevő a küldemény átvételekor a megrendelt termék(ek) értékével együtt a futárnak fizeti készpénzben, a VFTS Bt által kiállított számla alapján.

A legtöbb futárnál van lehetőség kártyás fizetésre is. Azon települések listáját ahol erre mód van, erről a linkről letölthető pdf dokumentumban tudja ellenőrizni:
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_KI17_Telepuleslista_Bankkartyat_elfogado_csgkezbesitok.pdf


 

A szállítási díj utánvéttel fizetve egységesen : Br 1650Ft

 
VI.2. A számlát minden esetben a legterelo.hu webáruház tulajdonosa a VFTS Bt. állítja ki, amely tartalmazza a termék vételárát és a szállítási költségeket. A megrendeléskor az alábbi fizetési módok közül választhat.
 
 
Házhoz szállítás esetén: Utánvéttel készpénzben a szállítónak az áru átvételekor, a kiállított számla alapján.
 
Személyes átvételkor: Készpénzben a VFTS Bt ügyfélszolgálatán a kiállított számla alapján. Előzetes egyeztetés után nyitva-tartási időben.
 
 
 
 
A kiszállítás:
 
Magyarország területén belül: hétfőtől-péntekig munkaidőben
 
A csomagolási költségeket nem számoljuk fel, a szállítási költség Önt terheli.
A megrendelt termékek kiszállítását saját autóval illetve futárszolgálattal végezzük.
 
Házhozszállítás:
 
A VFTS Bt minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a megrendelt terméket a lehető leghamarabb - a raktárkészlettől, és a termék beszerezhetőségétől, legyártási idejétől- függően feladja a rendeléskor megadott szállítási címre. A szállítási határidő a feladástól számított 48 órán belüli munkanapokon munkaidőben értendő.
 
A vásárlónak vállalnia kell, hogy a kiszállított termék átvételét biztosítja, és az áru átvételt aláírással igazolja. Átvételkor győződjön meg arról, hogy valóban az Ön által megrendelt termék került kiszállításra, tartozékaival együtt, a megrendelt mennyiségben, minőségben és sértetlen állapotban. A mennyiségi és minőségi kifogását haladéktalanul jelezze a szállítónak (jegyzőkönyv készítése a pontos hiány ill. hiba megjelölésével), mert ennek hiányában utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Amennyiben az előzetesen egyeztetett időpontban a terméket nem veszi át, a kézbesítést egy másik – egyeztetett – időpontban kíséreljük meg.
A fenti szállítási feltételek és díjak kizárólag a webáruházban történő vásárlás esetén érvényesek.
 
VII. A vásárlástól való elállás joga
 
VII.1. Vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét elektronikus úton jogosult jelezni az info@legterelo.hu e-mail címen. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli.
 
VII.2 Amennyiben a Vevő elállási jogát a termék kiszállításának megkezdése után gyakorolja, úgy a Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.
 
VII.3. A VFTS Bt. kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik.
 
VII.4. A VFTS Bt. követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
 
VII.5 Amennyiben megrendelése során élni kíván a17/1999. (II. 5.) kormányrendeletben részletesen rögzített (2012-től 14 napon belüli) feltétel nélküli elállási jogával, felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg Vevőszolgálatunkat az info@legterelo.hu e-mail címen.
 
VIII. Garancia, szavatosság, jótállás
 
VIII.1. Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a készüléken kívül álló151/2003.(IX.22)Kormányrendelet rendelkezései az irányadók. A jótállási igény a jótállási jeggyel és a számlával együtt érvényesíthető. Nem érvényesíthető a jótállási igény, ha a hiba rendellenes vagy a kezelési tájékoztatóban foglaltaktól eltérő használat, szakszerűtlen szállítás vagy tárolás eredménye, vagy a készüléken kívül álló ok következménye, vagy a készüléket a garancialevél címlistájában szereplő szakszervizeken kívül már más javította, illetve ha a készülék javítása lehetetlenné válik a gyártó, az értékesítő vagy a szerviz működési körén kívül álló okból.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
 
 
IX. Felelősség
 
IX.1. A legterelo.hu internetes áruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együttjáró hibalehetőségek elfogadását.
 
IX.2. A szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a legterelo.hu-hoz való csatlakozás miatt következett be. A látogató felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a vásárló felelős a legterelo.hu-hoz való kapcsolódásáért és a legterelo.hu weboldalon történő vásárlásért. Az üzemeltető nem vonható felelősségre vis major esetén.
 
IX.3. Vis majornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák a legterelo.hu akadálytalan működését és a weboldalon történő vásárlást, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az Intreneten küldött és fogadott adat elveszik.
 
X. Adatvédelem
 
X.1. A legterelo.hu ezúton tájékoztatja vevőit, hogy adataikat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adatait harmadik félnek nem adja át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a VFTS Bt. alvállalkozójaként működik. Az alvállalkozók a VFTS Bt. által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Az adatainak kezelésekor a mindenkor hatályos Adatvédelmi törvénynek megfelelően járunk el.
 
X.2. A VFTS Bt. számára kiemelt fontosságú a rendelkezésére bocsátott személyes adatok védelme. Elkötelezi magát a felhasználók, és vevők személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó érvényes jogszabályoknak megfelelve járul hozzá a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez. Adatait harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adjuk át és gondoskodunk azok teljes körű biztonságos őrzéséről. Kivételt képez, amikor a harmadik fél az VFTS Bt. szerződéses alvállalkozója (pl. futárszolgálat) és az Önnel kötött vásárlási szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen a legszükségesebb adatok átadása. Továbbá amennyiben ezt számunkra a törvény vagy a hatóság kötelezővé teszi. Néhány kiemelt fontosságú jogszabály:
1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról,
1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourg-ban, 1981. január 28. napján kelt egyezmény kihirdetéséről,
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.
A VFTS Bt. kizárólag csak olyan adatokat kér, melyek a megrendelések teljesítéséhez, a vásárlás lebonyolításához elengedhetetlenül szükségesek.
A felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a VFTS Bt. a személyes adatait a fent meghatározott cél érdekében kezelje, feldolgozza és tárolja.
 
XI. Egyéb
 
XI.1. Az üzemeltetők szabadon módosíthatják a vásárlási és a jelen Általános Szerződési Feltételeket. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor a módosítás szövege online elérhetővé válik a weboldalon.
 
XI.2. Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában megsérti a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt szabályokat, akkor az üzemeltetők szabadon érvénytelennek nyilváníthatják a vevő regisztrációját és vásárlását.
 
XI.3. A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben ez nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő felek a Magyar Gazdasági Kamara Választott Bíróságának joghatóságát kötik ki.
 
XI.4. A jelen weboldal üzemeltetői az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. Törvényalapján közvetítő szolgáltatónak minősülnek, ezért a jelen weblapon más által rendelkezésre bocsátott jogszabályba ütköző tartalmú információval harmadik személynek okozott kárért felelősséggel nem tartoznak.